Interview: Shiraz Lane (By Anneli Keski-Petäjä, in Finnish)

_DSC3504

Shiraz Lane on nouseva suomalainen hard rock -bändi, joka on kerennyt kiertää esimerkiksi Reckless Loven ja Santa Cruzin kanssa. Bändiä on ylistetty niin kriitikoiden, kuin muidenkin muusikoiden osalta. Shiraz Lane perustettiin vuonna 2011 laulaja Hannes Kettin ja rumpali Ana Willmanin toimesta. Myöhemmin bändiin liittyivät kitaristit Jani ja Miki ja viimeisimpänä basisti Joel. Skullbanger Media pääsi haastattelemaan Hannesta ja Joelia niin levyn teosta, kuin keikkailunkin tiimoilta.

Shiraz Lanen depyyttilevy ”For Crying Out Loud” ilmestyi maailmanlaajuisesti tämän vuoden huhtikuussa italialaisen Frontiers Music -yhtiön kautta. Samainen lafka on julkaissut aikaisemmin suurten nimien musiikkia, kuten Uriah Heep, Primal Fear, Toto ja Whitesnake. Viime vuonna bändin ollessa Oulun Qstockissa, ilmoitti bändin manageri Heta Hyttinen ilouutisista: levytyssopimus oli varmistunut. Myöskin materiaalin oli määrä olla valmis vuoden loppuun mennessä.

-Aikalailla loka- ja joulukuu meni intensiivisesti levyä tehdessä ja miksaus hoidettiin tammikuun aikana, Joel kertoo.

– Yhdessä treenatessa uudet biisit syntyivät yllättävän helposti ja luonnollisesti, Hannes jatkaa.

Hannesin ja Joelin kertoman mukaan bändi viettää muutenkin todella paljon aikaa toistensa kanssa – jopa niin paljon, että Hannes ja Miki asuvat yhdessä kahden kissan kanssa ja myöskin Jani ja Ana asuvat yhdessä. Lisäksi Joel asuu lähellä, joten heidän asuinpaikkansa muodostavat ”bermudan kolmion”. Yhdestä viihtymisestä on tietysti myös hyötyä tulevaa levyä ajatellen, jota bändi onkin jo lähtenyt työstämään pikkuhiljaa.

– Levynteko menee meillä perus levynteon sykleissä, joten levy on tulossa, jossei tässä nyt ilmene mitään odottamatonta, Hannes kertoo

Hannes ja Joel olivatkin vielä salaperäisiä bändin tulevaisuuden suunnitelmista. Sen verran kaverukset kuitenkin paljastavat, että suunnitelmat liittyvät myös ulkomaihin, joten jäämme odottelemaan mitä tulevan pitää.

_DSC3785Vuonna 2014 Shiraz Lane osallistui Hard Rock Rising 2014 -kilpailuun, jonka voitettuaan he pääsisivät Torontoon keikalle Hard Rock Cafeeseen. Tuomareina kilpailussa olivat muun muassa Lordi, itse manageri Hyttinen ja Esa Holopainen Amorphiksesta. Viime vuonna bändi voitti Wacken Metal Battle -kilpailun Suomen osuuden, jonka myötä jätkät pääsivät esiintymään Wacken Open Airiin Saksaan.

– Kun saavuimme keskiviikkoiltana Wackeniin, joka puolella oli mutaa. Polviin asti. Ukkonen jyrisi ja rankkasade oli iskenyt alueelle.

– Tilanne oli ihan absurdia: 15-vuotiaana olit haaveillut asiasta, mutta nyt yhtäkkiä oletkin Wackenissa ja se on totta. Olimme onnekkaita, että pääsimme esiintymään sinne, toteaa Joel hymyillen.

Miehet mainitsevat Japanin keikan myös yhdeksi heidän uransa kohokohdista, joskin Tavastian levyn julkaisukeikkaakaan ei saa unohtaa.

– Levynjulkkarikeikka Tavastialla oli spektaakkeli!

Jo laajaa fanikantaa Suomessa kerännyt bändi on saanut huomiota myöskin ulkomailla. Heiltä löytyy jo facebookfaniryhmiä esimerkiksi Brasialiasta, jonne bändi toivoisikin jossain vaiheessa tulevaisuutta pääsevänsä. En ihmettele yhtään, miksi bändi onkin kerännyt niin laajan fanikunnan jo tähän mennessä: miehet vaikuttavat rennoilta ja mukavilta, joilla on asenne kohdallaan. On mukava huomata, että vaikka heidän suosio on tällä hetkellä nousussa huimaa vauhtia, pidetään jalat silti tiukasti maassa.

– Fanit ovat meille tärkeitä. Sen takia esimerkiksi halaamme faneja heitä nähdessämme, kuten teimme sinullekin, toteaa Hannes.

Fanien lisäksi musiikki on Shiraz Lanelle ehdottomasti asia numero yksi. Monessa levyn biisissä sanoitukset kritisoivat maailmaa, johon me ihmiset olemme sen ajaneet.

– Nyky-yhteiskunta on huonossa jamassa, koska me, kaikki ihmiset olemme sen siihen päästäneet. Se on meidän kaikkien syytä, toteaa Hannes ja jatkaa: meille musiikki on tärkeintä, jonka kautta voimme muuttaa maailmaa ja herättää ihmiset ajattelemaan asioita.

Hannes korostaa vielä, että heidän sanoituksensa eivät ole poliittisia, vaan hän haluaa niiden kautta saada ihmiset kyseenalaistamaan asioita.

Lopuksi tältä kesältä Hannes sanoo odottavansa keikkojen suhteen eniten KuopioRockkia.

– Jos sitä vaikka pääsisi brittilegenda Whitesnaken kanssa maistelemaan viinilasillisen.

_DSC3919

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s