CONCERT REVIEW: JKL Thrash Attack Vol. III; Jyväskylä, Finland (In Finnish)

LS 6

Valokuvat ja raportti: Samuli Keskitalo

Kolmannen kerran järjestetty JKL Thrash Attack Vol. III keräsi lauantai-illaksi Jyväskylän Lutakkoon mukavan määrän kuuntelijoita. Kyseessä oli Jyväskylän thrash-ryhmä Lost Societyn kotikaupungin keikka parilla pienemmällä bändillä höystettynä. Ilta ei varsinaisesti eronnut normaalista Lutakossa järjestetystä keikkaillasta – etenkin kun JKL Thrash Attack Vol. III oli osa isompaa Lost Societyn 16 kaupungin kiertuetta. Pääbändi tarjosi tiukan puolitoistatuntisen kaahailun läpi kolmen studiolevyn mittaiselta uraltaan, eivätkä myöskään jyväskyläläiset Justice Theory ja Inkvisitor jättäneet katsojiaan kylmiksi, vaikka yleisömäärä ei varsinkaan ensiksi mainitun bändin kohdalla ollut erityisen kummoinen.

 

Justice Theory 2

Justice Theory on nelihenkinen bändi Jyväskylästä. Yhtye oli vuorossa ensimmäisenä, avaten näin ollen koko illan. Bändi toi mieleen muutamatkin esikuvansa, ja esimerkiksi laulajakitaristi Valtteri Saharinen saattoi tuoda paikoitellen etäisesti mieleen nuoren James Hetfieldin äänellään. Myöskin alkuvuonna kuunneltavaksi tullut uusin sinkku Necessary Evil alkuriffien osalta toi mieleen Metallican Master Of Puppetsin, joten esikuva lienee melko selvä. Bändi soitti yleisölle 45 minuutin ajan hyvän määrän thrashin- ja heavy metallin hengessä rakennettua musiikkia. Justice Theory on mahdollista nähdä seuraavan kerran lauteilla elokuussa Oulun Jalometallissa. Kenties jossain vaiheessa voisi olla syytä odottaa yhtyeen musiikkia isommassakin mittakaavassa.

Noin 15 minuuttia ensimmäisen bändin jälkeen saatiin toinen yhtye lavalle, Inkvisitor. Inkvisitor 2Bändi pisti heti alkuvaiheessa ison vaihteen silmään ja latasi melkoisen annoksen thrash metallia yleisölle, jota tässä vaiheessa oli saapunut paikalle hieman enemmän. Inkvisitor sai kasaan viime vuonna depyyttilevynsä, joka julkaistiin digitaalisessa muodossa. Heidän soittoaikansa oli myöskin 45 minuutin luokkaa, ja jo ennestään julkaistujen biisien lisäksi kuultiin yksi uusi biisi. Laulaja Aapo Vuoren mukaan biisi oltiin esitetty vain kerran aikaisemmin ennen tätä iltaa – ja ainakin tähän nähden biisi kuulosti mallikkaalta ja hyvin toteutetulta. Yhtye nautti soitostaan ja ainakin toinen kitaristi Jesse Kämäräinen oli niin sanotusti liekeissä kitaran varressa. Kämäräinen lähti vielä lopussa kitaransa kanssa soittamaan yleisön sekaan hetkeksi viimeistä biisiä, juoksennellen pitkin Lutakon klubia. Myös Aapo teki pienen crowd surfingin, joka loppujen lopuksi onnistuikin – kun kaikki klubin keskellä olleet kasaantuivat yhteen.

LS 4Lost Societyn huima nousukiito jatkuu tasaiseen tahtiin – kolmen täysipitkän levyn välissä huippukeikkoja toinen toisensa perään, lämppäripestejä muun muassa Sabatonille Suomessa ja Exodukselle koko Euroopan rundilla jne, ja nyt tasan vuosi sitten viimeksi Jyväskylässä konsertoinut bändi oli kotikaupungissa kirjaimellisesti kotonaan, ja yleisö otti heidät avosylin vastaan. Pienen intronauhan saattelemana bändi tuli lavalle ja keikka alkoi melkoisella raivolla. Joka kerta enemmän ja enemmän Alexi Laihoa äänellisesti ja puhetyylinsä puolesta muistuttava Samy Elbanna oli huippuvireessä, ja näytti muutkin muusikot siltä, kuin lava olisi heille toinen koti. Räväkän alun jälkeen bändi pisti lisää pökköä pesään ja uuden levyn Hollow Eyes -biisin koittaessa pyörikin pitkin Lutakkoa jo melkoinen moshpit – harmi vain ettei kyseinen klubi ole koolla pilattu.

LS 5

Vilpittömän iloisen tuntoinen Samy vaikutti olevan aidosti iloinen kunniasta saada soittaa LS 1bändinsä kanssa tuona iltana. ”On vuosi 2016, musascene on mitä on, mutta tämä genre elää!”, totesi hän keikan puolivälissä kiitoksien lomassa. Hän totesi myöskin, että niin kauan kuin bändi saa soittaa tällaiselle yleisölle, ei heillä ole mitään hätää. Tottahan se!

Lost Society soitti läpi tasaisesti biisejä kaikilta kolmelta levyltään. Huippuhetkijä tuli paljon, mutta olisi muutaman biisin voinut korvata muillakin vedoilla. Isoin plussa bändin tähänastisesta parhaimmasta biisistä, I Am The Antidote. Rumpali Ossi Paananen pääsi myös näyttämään yksilönä taitojaan pienen rumpusoolon kera, ja toinen kitaristi Arttu Lesonenkin näytti osaamistaan soolojen parissa. Ehkä ensi kerralla kuullaan Mirko Lehtisen bassosoolokin. Kaikkinensa Lost Society hallitsi iltaa suvereenisti, kuten ylipäätänsäkin tällä hetkellä koko genreä tässä ikäsarjassa. Braindead Over The World 2016 jatkuu seuraavaksi kahdella keikalla Venäjällä, jonka jälkeen bändi palaa Suomeen vielä muutaman keikan ajaksi.

Inkvisitor 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s